Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Squeak Etoys-Δημιουργία πολυμεσικών εφαρμογών



Το Squeak Etoys είναι λογισμικό/περιβάλλον δημιουργίας πολυμεσικών εφαρμογών. Είναι ανοιχτό και ελεύθερα διαθέσιμο στη διεύθυνση εδώ. Υποστηρίζει πολλές γλώσσες ενώ έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην εκπαίδευση σε πολλές χώρες.




Το Etoys ανέπτυξε και εμπνεύστηκε ο Alan Kay με σκοπό την προώθηση και την υποστήριξη του constructionist learning. Το Etoys έχει επιρροές από τον Seymour Papert και τη γλώσσα προγραμματισμού Logo, μια διάλεκτο της Lisp που βελτιστοποιήθηκε για εκπαιδευτική χρήση.

Το σύρσιμο και εναπόθεση των πλακιδίων τρόπος με τον οποίο συμβαίνει ο προγραμματισμός στο Etoys είναι παρόμοιος με του περιβάλλοντος AgentSheets. To Etoys ήταν μία από τις βασικές επιρροές κατά την διάρκεια του σχεδιασμού ενός παρόμοιου βασιζόμενου σε Squeak προγραμματιστικού περιβάλλοντος γνωστό ως Scratch.

Για όσους εκπαιδευτικούς θέλουν να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν αυτό το εργαλείο είναι τυχεροί! Υπάρχουν πολλά tutorials, βίντεο μαθήματα και πολλά έτοιμα σενάριο για να ξεκινήσετε  δημιουργικές , ευχάριστες, διασκεδαστικές προγραμματιστικές δραστηριότητες στην τάξη σας… Πλούσιο υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ εδώ)