Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Καλώς ήρθατε στην παρέα του προγραμματισμού!


Ο προγραμματισμός είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενασχόληση, πολύ διασκεδαστική και πολύ δημιουργική και δεν έχει ηλικία..
Πολλές φορές στα σχολεία διδάσκεται ο προγραμματισμός αλλά ο τρόπος με τον οποίο διδάσκεται πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να μην ενδιαφέρονται για τον προγραμματισμό.
Σε αυτόν τον ιστότοπό μπορεί ο εκπαιδευτής, δάσκαλος, αλλά και καθένας από εμάς που θέλει να ενημερωθεί και να ψάξει για εναλλακτικούς τρόπους εκμάθησης του προγραμματισμού πέρα από την απλή μελέτη ενός βιβλίου.
Λοιπόν, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι εδώ θα μπορείτε να ενημερώνεστε και να παίρνεται ιδέες  για χρήσιμα εργαλεία, περιβάλλοντα προγραμματισμού, δραστηριότητες, σενάρια, διαφορετικά μοντέλα μάθησης , τον ρόλο του καθηγητή ως προς την καθοδήγηση και τον συντονισμό της τάξεις του..
Γιατί μπορείτε να κάνετε τα παιδιά να αγαπήσουν το προγραμματισμό από τα πρώτα χρόνια της σχολικής τους καριέρας. Γιατί συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι,  μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκεδαστική δραστηριότητα και διεγείροντας το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά όλων των ηλικιών για τη διδασκαλία προγραμματισμού αλλά και διαφόρων εννοιών από τις φυσικές Επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.
"Όλοι σ' αυτή τη χώρα πρέπει να μάθουν πως να προγραμματίζουν έναν υπολογιστή.
Επειδή αυτό σου μαθαίνει πως να σκέφτεσαι."

Steve Jobs